Kunnskap som er gull verdt

Visste du at Tavex utfører transaksjoner med over 4000 kilo fysisk gull i året?


– Veksten skyldes at kundene vet at de kan stole på kunnskapen vår, mener samfunnsøkonom og kundekonsulent Halldor Hildimundarson. Til daglig jobber ved Tavex’ hovedkontor i Oslo. Her omgås han 13 kollegaer med blant annet økonomiutdannelse og bakgrunn fra det nordiske bankvesenet.

– Vi har solgt gull og sølv til det norske privatmarkedet siden 2011. Ett av hovedmålene har hele veien vært å øke befolkningens kunnskap om gull og sølv. Norge ligger nemlig litt etter resten av Europa når det gjelder kunnskap og interesse for investeringsgull og -sølv, hevder han. – Derfor tilbyr vi gratis konsultasjoner til alle som ønsker det.

Kontakt Tavex nå for gratis rådgivning!

Halldor

Halldor er salgssjef ved Tavex’ hovedkontor i Oslo.


Markedets beste priser
Tavex har i dag to filialer i Oslo: én på Karl Johan, og én på Stovner, og har det siste året hatt en jevn vekst. Halldor tror deler av dette kan forklares med en kombinasjon av god service og konkurransedyktige priser. 

– Tavex er Nord-Europas største forhandler av edle metaller. Siden Tavex kjøper store partier hovedsakelig direkte fra produsentene, kan vi holde prisene lavere enn våre konkurrenter som kjøper sine varer fra et mellomledd. Det betyr at vi kan forhandle oss frem til gode avtaler, og tilby kundene våre markedets aller beste priser, bekrefter han. 

– For privatpersoner som skal investere i gull eller sølv, er det viktig å velge et selskap med solid økonomi. Hvordan kan du bekrefte om dette gjelder Tavex?

– I vår bransje er det mye konservatisme, og man verdsetter tradisjonene. Det gjør også at bedrifter som bruker uærlige eller uetiske knep ikke overlever lenge. Tavex har vært suksessfult på markedet i 24 år – noe som beviser at våre etiske standarder er høye og at vi er pålitelige i forhold til alle våre samarbeidspartnere. Vi har ingen gjeld, noe som er ganske unikt i Nordisk målestokk, fastslår Halldor. – Tavex er en del av internasjonale Tavex/Tavid Group, som er markedsleder i handel med investeringsgull i Nord-Europa. Vi har over 200 ansatte ved tretti kontor i åtte land: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Estland, Latvia og Bulgaria. Siden Tavex/Tavid er finansinstitusjon som har plikt til å gi opplysninger om sine regnskapstall, er den informasjonen lett å finne på konsernets hjemmeside.

Les mer om Tavex her.

Gratis rådgivning til privatpersoner
– Hva er ditt beste råd til privatpersoner som er interesserte i å investere i gull eller sølv?
– Invester litt av sparepengene dine i gull og sølv, men sjekk forskjellige kilder først. Du finner mye nyttig informasjon på vår hjemmeside. Kontakt oss gjerne for uforpliktende og gratis rådgivning, vi er her for å dele kunnskapen vår med folk! oppfordrer Halldor Hildimundarson. – Av rene produkter, vil jeg anbefale såkalte bullioner. De er internasjonalt anerkjente, så folk i alle gullmiljøer kjenner populariteten og kvaliteten på disse myntene. Du får omsatt dem nesten over alt i hele verden.

Les mer om bullioner her.

Tavex er spesialisert på handel med investeringsgull og -sølv. Tavex handler kun verdens mest kjente og mest aktivt omsatte gull- og sølvprodukter, fra de mest kjente og største produsentene i verden.


Har du spørsmål om investering i gull og sølv, eller vil du vite mer? 
KONTAKT OSS NÅ!

Du kan også lese mer på vår nettside.

 

 

Les mer

Sølv eller gull - hva bør jeg velge?

Fremtidig sikkerhet og trygghet er hovedårsaken når mange velger å investere deler av sparepengene sine i edle metaller. Men hva bør du velge?

Les artikkelen

Vurderer du å investere i gull eller sølv?

Dette bør du vite før du går i gang!

Les artikkelen

Så mye taper du på å ha pengene i banken

Denne oversikten viser hva du hadde sittet igjen med i dag hvis du investerte kr 10.000,– for ti år siden på to ulike måter.

Les artikkelen

Han tredoblet sparepengenes verdi

– Mange i Vesten har ikke innsett at papirpengesystemer ikke varer evig, mener økonom Morten Moen. Han har investert i gull siden 1980-tallet.

Les artikkelen

Viktige ord og uttrykk

Troy ounce, karat og renhet er begreper du bør kjenne til før du begynner å investere i gull og sølv.

Les artikkelen