Sølv eller gull - hva bør jeg velge?

Fremtidig sikkerhet og trygghet er hovedårsaken når mange velger å investere deler av sparepengene sine i edle metaller. Men hva bør du velge?


Noen peker på en usikker, økonomisk internasjonal situasjon, og frykter en ny finanskrise og inflasjon. Andre peker på Kypros, hvor i 2013 førte til at innbyggerne i noen nervepirrende dager sto i fare for å få redusert sparepengene sine med rundt 40 %. Men det er flere grunner til å velge å investere deler av sparepengene sine i gull- og sølvbullioner.

Hvor mye bør du investere i gull- eller sølv? Les mer her.

8 GRUNNER TIL Å INVESTERE I SØLVBULLIONER

Sølv er i hovedsak et industrimetall, og har en viktig industriverdi. Mellom 50-80 % av alt sølv som er blitt utvunnet verden over, har blitt brukt i industrien! Bearbeidet sølv brukes blant annet i bandasje, takket være sine bakteriedrepende egenskaper. Ellers finner du sølv i alt fra elektronikk, fototilbehør, solceller, batterier og vinduer, til brilleglass og vannrensefiltre.

1. Sølv koster rundt kr 4 per gram, mens gull koster 250-260 per gram. Den lave prisen gjør inngangsterskelen tilsvarende lavere. Du kan eksempelvis kjøpe en sølvbullion for kr 470,–. 
2. Verdens industrier har behov for mer sølv enn det i dag produseres.
3. Sølvbullioner består av 999,9/1000 sølv, i motsetning til vanlige sølvprodukter (smykker, bestikk og lignende) som har en betydelig mindre renhet – og dermed også lavere verdi per gram.
4. I motsetning til ved kjøp av verdipapirer, har du ingen motpart som du senere risikerer at ikke kan oppfylle sine forpliktelser.
5. Det skal finnes rundt 777.275 t sølv i verden, mot 166.500 t gull.
6. Du har tro på at sølvprisene vil stige.
7. Du finner glede i å eie sølv, og å kunne se og ta på det og vise det frem.
8. Sølv kan byttes mot andre verdier i mindre mengder.

Kjøp sølvbullioner her!

8 GRUNNER TIL Å INVESTERE I GULLBULLIONER

Gull en gammel og velprøvd investering som har opprettholdt verdien sin gjennom hele historien, samtidig som prisen har økt med årene. Verdien av gull vil ikke reduseres ved inflasjon. I urolige tider med fare for politisk og økonomisk uro, regnes gull som et trygt og lett omsettelig alternativ.

1. Du ønsker trygghet og stabilitet. Gjennom historien har gull vært ansett som en av det mest stabile og tryggeste investeringene du kan gjøre.
2. Du er ikke på utkikk etter rask fortjeneste, men ønsker mest mulig trygghet for deler av sparepengene dine i det lange løp. Du har en investeringshorisont på minst to år. 
3. Ettersom gull har større verdi enn sølv, vil gull til en verdi av for eksempel 100.000 kroner ta opp betydelig mindre plass enn sølv til tilsvarende verdi. 
4. Gull har vært verdsatt gjennom tidene – ikke som én av de beste, men som den beste investeringen.
5. Du føler deg ikke på hjemmebane i finansverdenen, og har ikke interesse av å følge med på og analysere økonominyhetene daglig.
6. Gull får mer oppmerksomhet enn sølv, og mange synes det høres flottere ut med gullmynter enn sølvmynter.
7. Du har tro på at gullprisene vil stige.
8. Du finner glede i å eie gull, og å kunne se og ta på det og vise det frem.

Kjøp gullbullioner her!

Uavhengig av regime og samfunnssystem kan du bytte gull og sølv mot andre verdier. De mest kjente gull og sølvmynter er akseptert over hele verden.


Har du spørsmål om investering i gull og sølv, eller vil du vite mer? 
KONTAKT OSS NÅ!

Du kan også lese mer på vår nettside.


Les mer

Vurderer du å investere i gull eller sølv?

Dette bør du vite før du går i gang!

Les artikkelen

Kunnskap som er gull verdt

Visste du at Tavex utfører transaksjoner med over 4000 kilo fysisk gull i året?

Les artikkelen

Hva er forskjell på mynter, barrer og fond?

Her finner du en enkel oversikt som gjør det lettere å gå i gang.

Les artikkelen

Så mye taper du på å ha pengene i banken

Denne oversikten viser hva du hadde sittet igjen med i dag hvis du investerte kr 10.000,– for ti år siden på to ulike måter.

Les artikkelen

Han tredoblet sparepengenes verdi

– Mange i Vesten har ikke innsett at papirpengesystemer ikke varer evig, mener økonom Morten Moen. Han har investert i gull siden 1980-tallet.

Les artikkelen